Флористична піна: як правильно використовувати?

Флористична піна від Deco-Pack як правильно використовувати

Кожен флорист не з чуток знає, що таке флористична піна. Її інша назва — флористична губка. І вона є одним з найбільш затребуваних матеріалів, які використовують для створення букетів. На сьогоднішній день флористичну губку ви завжди можете знайти в інтернет-магазині deco-packing.com.ua/ua/ Але ще нещодавно замість неї флористам доводилося використовувати менш ефективні та зручні аналоги — мох та пісок. Їх основним недоліком було те, що вони при намоканні ставали занадто важкими.

В чому основні плюси флористичної піни?

Щойно цей матеріал з’явився у вільному доступі, як робота флористів стала набагато легшою та зручнішою.  Адже завдяки піні квіти довше залишаються свіжими і не в’януть. Окрім того, за її допомогою можно створювати різні квіткові композиції, причому єдиним обмеженням буде лише межа власної уяви.

Проте важливо ще навчитися правильно працювати з флористичною піною. А для цього треба прикласти трохи зусиль. Основне ж правило — не економити. В спеціалізованих магазинах флористична губка представлена в широкому асортименті, проте не варто купувати найдешевший матеріал. Адже він може виявитися недостатньо надійним, що відобразиться на вашій роботі.

Основні ознаки якісної флористичної піни

Придбати флористичну піну, яка б задовольнила всі ваші потреби, не так і важко. Проте треба переконатися, щоб вона відповідала наступним вимогам:

  • мала  однорідну структуру і не кришилася під зовнішнім натиском;
  • протягом тривалого часу надійно утримувала воду;
  • була просочена особливим поживним розчином.

Останній пункт є особливо важливим, адже саме завдяки спеціальному розчину квіти здатні довго залишатися живими.

Як правильно працювати з флористичною піною?

Флористичну губку перед використанням обов’язково треба замочити у воді. При замочуванні дотримуватись таких правил:

  • ємність з водою повинна бути чистою;
  • піну треба покласти на поверхню води і залишити, поки вона сама не зануриться;
  • ні в якому разі не натискайте на губку і не стискайте її пальцями;
  • щойно піна опустилася на дно ємності, завершуйте процес замочування, інакше матеріал почне руйнуватись.

Якому різновиду флористичної піни віддати перевагу?

Купуючи флористичну піну, обов’язково зверніть увагу на її різновид. Справа в тому, що одні види піни призначені для живих квітів. а інші — для сухих. Губку для сухих рослин замочувати не потрібно. В жодному разі не зберігайте ці два різновиди флористичних губок разом, бо піна для сухих квітів містить багато дрібного пилу, а тому здатна забруднити інші матеріали.

Окрім того, флористична губка може бути першого і другого сорту. Є також універсальні губки, а є ті, які призначені виключно для з жорстиких чи м’яких стеблів.

Враховуйте всі перераховані вище поради та створюйте унікальні букети, здатні вразити своєю красою кожного.